Garni Hotel Palić Resort

01/07/2013

Krajem aprila 2013. godine sam prvi put boravio u hotelu Garni na Paliću. Par sedmica pre toga sam sasvim slučajno naišao na njihov sajt a posebno me privuklo što je u pitanju spa hotel, a ne klasičan hotel. Bio sam malo skreptičan što se tiče lokacije, ali sam već u prvom pozivu sa ljubaznim ljudima na recepciji shvatio da je hotel na bukvalno 2 minuta pešaka od jezera.

garni-hotel-palic-1

Parking, recepcija i prvi utisak

U pitanju je manji ali fenomenalno sređen hotel, sa prelepom fasadom. Većina objekata na Paliću poštuje taj vrlo specifičan stil gradnje, pa je i hotel Garni u tom stilu. Sasvim dovoljno mesta za parking, a veći deo dana je hladovina, što može posebno da znači u letnjim mesecima.

Prava prostorija na ulasku u hotel je praktično manji lobi sa recepcijom. Hotel je počeo sa radom 2012. godine i deluje izuzetno novo i prijatno. Ceo prostor je uređen sa stilom, bez nekog fensi nameštaja, vrlo otmeno i elegantno. Ljubazna recepcionarka Sanja mi je za par minuta obezbedila čekiranje i čekala me je soba na prizemlju. Prvi utisak: fenomenalno, sjajno, prostrano, elegantno.

hotel-danju

Sobe su standardno opremljene. Ja sam došao sam i noćio jednu noć ali sam dobio sobu sa praktično 3 kreveta, jednim bračnim i jednim klasičnim. U sobi je fenomenalan TV (za ljubitelje te vrste zabave, mada ja nisam), standardni nameštaj, a posebno sam bio oduševljen kupatilom koje je za nijansu veće od onih na koje sam navikao u hotelima. U ormanu je kompletna spa oprema, ogrtač i papuče. Sve u svemu prvi utisak je bio fenomenalan i zaista sam se osećao prijatno.

Spa centar

Zajedno sa ključem dobio sam i poseban čip za ulazak na bazen i teretanu. Oni su standardno uključeni u cenu dok se đakuzi i sauna doplaćuju 500 dinara – 30 minuta. Iskreno malo me je iznenadilo doplaćivanje za saunu i đakuzi, smatrao sam da je to sastavni deo pansiona, međutim razlozi su sasvim opravdani. Đakuzi i sauna su praktično za dve osobe i jednostavno moraju da postoje termini i rezervacije.

garni-hotel-palic-2

Ja sam prvo obišao bazen koji je bio na prizemlju, odmah pored moje sobe. U pitanju je manji bazen sa relativno toplom vodom (nije termalna naravno). Pored bazena se nalaze odlične ležaljke. Ipak, bazen je mali i nije za neko duže ostajanje, kupanje, plivanje. Više je za jednostavno opuštanje. Meni je 30 minuta bilo sasvim dovoljno nakon čega sam zakazao 30 minuta u đakuziju i sauni. Pošto u tom periodu nije bilo puno gostiju ljubazno osoblje mi je dozvolilo da za isti novac provedem sat vremena u sauni i đakuziju (naravno u sauni daleko manje, zbog zdravlja 🙂

Kod saune i đakuzija mi se posebno dopala intimnost. Praktično dobijate ceo prostor na korišćenje i idealan je za dve osobe, gde se otvara potpuno novi segment turizma. Upravo je to jedna velika prednost ovog hotela jer je praktično vrlo lako moguće organizovati intimnije i mirnije opuštanje za dvoje u sauni i đakuziju. Idealno je za mlade parove, bračne parove, a vala i za švaleraciju.

garni-hotel-palic-3

Pored saune i đakuzija se nalazi teretana, mala ali sa puno sprava. Ja nisam imao mnogo vremena tako da je nisam koristio, ali se svakako uklapa u ponudu hotela.

Hrana, piće i ostale usluge

U niskom prizemlju hotela se nalazi manji restoran. Ono što me je posebno oduševilo u tom delu je izuzetno ljubazni kuvar koji je praktično i konobar. Moram priznati da tako nešto nisam video do sada u hotelima, jedan vrlo prijatan i iskren odnos sa gostima. Recepcionarka mi je kasnije pomenula da su mnoge žene htele ovog čoveka da vode kući, obzirom koliko je ljubazan i kako finu hranu sprema.

apartman-iv

Moj boravak je bio na bazi noćenja sa doručkom. Švedski sto, sa nekim osnovnim stvarima plus sam mogao iz menija da biram više vrsta omleta koje je kuvar spremio za 5 minuta. Jako dobra hrana, a posebno mi se dopalo što postoji nekoliko stočića za malu decu.

Hotel poseduje i kafe bar sa terasom, što je idealno za prolećne i letnje dane. Gotovo ceo hotel je pokriven wifi internetom, što je meni jako značilo. Moguće je plaćanje karticama.

Cene: noćenje sa doručkom 1/1 – oko 5.500 dinara, Dvokrevetna soba oko 4.000 dinara po osobi

Prednosti: idealan za roditelje sa decom, parove. Vrlo mirno naselje, blizina jezera, odlična hrana, izuzetno sređene sobe

Mane: vrlo mali bazen bez posebnih aktrakcija, nedostatak šampona u delu saune i đakuzija (verovatno su to u međuvremenu ispravili)

Rezervacije možete obaviti putem telefona: 065 255 22 65

Ocene

Lokacija: 9/10
Enterijer: 9/10
Smeštaj: 10/10
Hrana: 9/10
Čistoća: 10/10
Osoblje: 10/10
Spa centar: 7/10

Prosečna ocena: 9.1

Tags
#Spa hoteli
1 Comment
jelena
26/12/2013 @ 10:59 pm

ja idem za par dana pa cu javiti utiske…verujem da ce biti lepo…;-);-);-)

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*